Deze site wordt niet meer bijgewerkt. De actuele site is: www.oncologienetwerkapeldoorn.com

Selecteer s.v.p. de gewenste zorgverlening in de regio Vaassen-Epe:

Apotheek

Apotheek Stelledam
Bij Apotheek Stelledam kunt u terecht voor al uw medicatie, verbandmiddelen en hulpmiddelen. Door samenwerking met Zorgsaam kunt u in de apotheekpost in Emst zelfs speciale hulpmiddelen kopen en huren. Verder kunnen wij u adviseren over het gebruik van zelfzorgproducten. Er is een doorlopend apothekersspreekuur om de vragen rond uw medicatiegebruik te beantwoorden.

Contactgegevens
Dhr. H.J.A. Claessen en Mevr. A. de Koff.
Dorpsstraat 86
8171BT Vaassen
0578-574848
https://www.apotheekstellendam.nl/

info@apotheekstellendam.nl

Coaching bij kanker en re-integratie

Coaching bij kanker

Het hebben van kanker heeft veel impact op uw leven. Ziek zijn, de weg naar herstel en een nieuw evenwicht vinden zijn ingrijpend in uw dagelijks bestaan. Een kortlopend coachtraject biedt handvatten op psycho-emotioneel en sociaal-maatschappelijk gebied, om weer energie op te doen en de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Tijdens dit proces begeleidt de coach u met een warm hart en rechte rug, waar en wanneer en zoals u dat wenst.

Re-integratie naar werk 

Een re-integratie specialist begeleidt in verzuim en herstel, in doorverwijzing naar derden en geeft advies over regels en wetgeving, met oog op de belangen van zowel werknemer als werkgever. Gericht om de terugkeer naar werk zodanig te starten en op te bouwen, dat de kans op terugval zoveel mogelijk vermeden wordt. In de overtuiging dat directe gespecialiseerde ondersteuning bij aanvang van het ziekteproces het herstel bevordert.

Contactgegevens
Stap.nu
Europalaan 82
8161 ZL Epe
M.: 06 21 446 315
E.: c.riphagen@stap.nu
I.: www.stap.nu

Diëtist

De diëtist kan u helpen bij vragen en/of problemen ten gevolge van (de behandeling van) uw kanker, zoals verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen en smaakverandering. Een goede voedingsinname draagt bij aan vermindering van bijwerkingen tijdens de behandeling. Ook kan de diëtist u bijstaan als er sprake is van ongewenst gewichtsverlies. U krijgt persoonlijk advies om uw eetpatroon aan te passen in alle fasen van uw ziekteproces. Wanneer normale voeding niet volstaat, kan de diëtist medische voeding voor u aanvragen.

Contactgegevens

Contactgegevens
Gea Koopman
Willem Tellstraat 17
8162 ET, Epe
0616198850
info@dietistepe.nl
http://www.dietistepe.nl

Contactgegevens
Stichting Vérian
Jean Monnetpark 1, Apeldoorn
0653751285

mailto:clarindatelnekes@verian.nl

Ergotherapie

Ergotherapie biedt hulp als u moeite ondervindt ten gevolge van lichamelijke en/of cognitieve problemen. Uw betekenisvolle, dagelijkse activiteiten weer of kunnen blijven uitvoeren in de eigen woon-/werksituatie is uitgangspunt. Vragen kunnen gericht zijn op advies t.a.v. ondersteuning en verdeling van deze activiteiten, advies aan mantelzorgers en ondersteuning bij advies/ aanvraag van hulpmiddelen, woningaanpassingen en voorzieningen.

Contactgegevens

Fysio- en oedeemtherapie

Fysio- en Oedeemtherapie

Behandeling van kanker kan op verschillende manieren effect hebben op het menselijk lichaam. Operaties, chemokuren en bestralingen kunnen zorgen voor vermoeidheid, huidproblemen, zwelling, littekenweefsel, ontstekingen, conditievermindering  en bewegingsbeperkingen. De oncologie fysiotherapeut en oedeemtherapeut helpen u de kwaliteit van uw leven te behouden en/of te verbeteren in de herstelfase of palliatieve fase. Samen met u wordt een persoonlijk herstelprogramma op maat gemaakt.

Contactgegevens
Praktijk voor Fysio- en manuele therapie “Molenhoek”
Aaltje de Beer
oncologie- en oedeemfysiotherapeut
Natasja  Bourgonje

oncologie- en oedeemfysiotherapeut (Master)
Prins Hendrikweg 11-13         8171 EG  Vaassen
0578-648040
www.molenhoekfysiotherapie.nl

Praktijk voor Fysio en manuele therape  “Ronald Moes”
Mieke Peek
oedeemfysiotherapeut, tevens aanmeten van elastische kousen
Van Riebeeckstraat 87B    8172 GT  Vaassen 
0578-561010
www.ronaldmoesfysiotherapie.nl

Fysio Fit en Therapiecentrum “Veenstade”
Riet Speldekamp                  fysiotherapeut
Veenweg 5                         
8171 NJ  Vaassen
0578-572990                       
www.veenstade.nl

Fysiotherapie “Praktijk Dynamiek”Fysiotherapie Praktijk Dynamiek
Jenny Pas- Aerts                oedeemtherapeut
Marian van den Heuvel      oedeemtherapeut
Lindenhove 6                          
8161 EA,  Epe
0578-613482                     
fysiodynamiek

Huidtherapie en huidzorg

Zoek in een ander deel van Apeldoorn voor huidtherapie en huidzorg.

Logopedie

Zoek voor logopedie in een ander deel van Apeldoorn.

Natuurgeneeskundige therapie

Zoek voor natuurgeneeskundige therapie in een ander deel van Apeldoorn.

Oefentherapie Cesar / Mensendieck

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie richt zich op lichamelijke problemen op het gebied van lichaamshouding en de manier van bewegen of psychosomatische vragen op het gebied van angst, paniek, hyperventilatie en/of chronische pijn. U leert hoe u uw lichaam zo gunstig mogelijk kan belasten bij dagelijkse handelingen zodat uw minder of geen klachten ervaart, dit kan door het aanbieden van ademtherapie. Samen met u wordt gezocht hoe het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning verbeterd kan worden zodat er weer balans ontstaat.

Oefentherapie NCP

Een veel voorkomend verschijnsel bij de ziekte kanker is pijn. Het Netwerk Chronische Pijn heeft een behandelwijze ontwikkeld voor mensen met chronische pijn, waaronder pijn bij kanker. De behandeling richt zich op alle factoren van de pijn. De oorzaken, de gevolgen en hoe u er het beste mee kunt omgaan. De begeleiding kan worden ingezet tijdens de behandeling van kanker, na afloop van de behandeling of als genezing niet meer mogelijk is.

 

Contactgegevens

Medische Voetzorg

Medische Voetzorg 

Om de conditie van de kankerpatiënten zo optimaal mogelijk te houden is de medisch pedicure opgeleid om de voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen en mits de situatie het toelaat de voeten te verzorgen en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een Oncologie Voetverzorger kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Podologie

Een registerpodoloog en zorgschoenspecialist herkent en behandelt voet- en voetgerelateerde   houdingsklachten om klachten te verhelpen of te verminderen en (ernstige) complicaties te voorkomen. Er zal een uitgebreide anamnese afgenomen worden, zodat uw hulpvraag duidelijk wordt. Met moderne apparatuur worden er metingen en onderzoek gedaan o een goed beeld te krijgen van uw klachten.

Contactgegevens

Yvonne Mäder

Ligusterstraat 8, 8171 XS Vaassen
Korte Veenteweg 13, 8161 PC Epe
0578-571221 / 06-36137367
www.pedicure-yvonne-mader.nl
info@pedicure-yvonne-mader.nl

Thuiszorg.

Binnen uw wijk wordt gewerkt met kleine teams bestaande uit wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden, die 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar zijn.
Er wordt zorg geboden in de vorm van verpleging, persoonlijke verzorging en welzijn voor de patiënt. Deze zorg wordt aan huis gegeven en afgestemd op uw behoeften.

Contactgegevens
Vaassen Oost: 06-10461225
vaassenoost@buurtzorgnederland.com
Vaassen West: 06-83174660
vaassen@buurtzorgnederland.com
Vaassen West 2: 06-22740723
vaassenwest2@buurtzorgnederland.com

Contactgegevens
wijkverpleegkundigevaassen@verian.nl

06-52745055
06-11905591
Zorglijn Verian
088-1263126

Palliatieve zorg 

Ongeveer de helft van alle mensen met kanker krijgt vroeg of laat te horen dat hij of zij niet meer zal genezen. De zorg richt zich in deze palliatieve fase vooral op het voorkomen en behandelen van klachten. Tevens is de zorg gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven.
Een hospice is een veilige plaats, waar mensen hun laatste levensfase kunnen beleven. Er wordt palliatieve zorg geboden in een rustige, huiselijke sfeer, omringd door persoonlijke aandacht.

Contactgegevens
Marian Blauw

06-23795462
Eperweg 20a, Oene
coordinatoren@kruimelschaar.nl
http://www.kruimelschaar.nl/index.php/terminale-zorg

Contactgegevens
Trudy Willems & Berdine Koekoek 

Albert Schweitzerlaan 31, 7334DZ Apeldoorn
0636581651
b.koekoek@gelre.nl
http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostveluwe/

Contactgegevens
Hetty van der Veen

Regentesselaan 2B
7316 AC Apeldoorn
055-5295520
06-51601320 (altijd bereikbaar)

www.dekap.nl

Zorgwinkel en hulpmiddelen

De Zorgwinkel is gespecialiseerd in het leveren en aanmeten van hulp-, zorg- en welzijnsmiddelen. Zoals bijvoorbeeld haarwerken(pruiken), borstprotheses en lingerie, therapeutische, elastische kousen voor arm en been, en/of andere compressiemiddelen. U wordt op professionele wijze geholpen, u staat als klant centraal en uw wensen worden zo goed mogelijk uitgevoerd. Alle hulpmiddelen worden volgens de verwijzing van uw arts geleverd.

 

Contactgegevens