Zorgverleners

Selecteer s.v.p. de gewenste zorgverlening in de regio Apeldoorn Zuid-Oost:

Apotheek

Coaching bij kanker en re-integratie

Coaching bij kanker

Het hebben van kanker heeft veel impact op uw leven. Ziek zijn, de weg naar herstel en een nieuw evenwicht vinden zijn ingrijpend in uw dagelijks bestaan. Een kortlopend coachtraject biedt handvatten op psycho-emotioneel en sociaal-maatschappelijk gebied, om weer energie op te doen en de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Tijdens dit proces begeleidt de coach u met een warm hart en rechte rug, waar en wanneer en zoals u dat wenst.

Zoek voor coaching en re-integratie in een ander deel van Apeldoorn

Diëtist

Diëtist

De diëtist kan u helpen bij vragen en/of problemen ten gevolge van (de behandeling van) uw kanker, zoals verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen en smaakverandering. Een goede voedingsinname draagt bij aan vermindering van bijwerkingen tijdens de behandeling. Ook kan de diëtist u bijstaan als er sprake is van ongewenst gewichtsverlies. U krijgt persoonlijk advies om uw eetpatroon aan te passen in alle fasen van uw ziekteproces. Wanneer normale voeding niet volstaat, kan de diëtist medische voeding voor u aanvragen.

Contactgegevens
Jodi van den Enk
Oude Beekbergerweg 21,
7331 HL Apeldoorn
Frankenlaan 42, 7312 TD Apeldoorn
088-4253600
apeldoorn@dietheek.nl
http://www.dietheek.nl/jodivandenenk/

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie biedt hulp als u moeite ondervindt ten gevolge van lichamelijke en/of cognitieve problemen. Uw betekenisvolle, dagelijkse activiteiten weer of kunnen blijven uitvoeren in de eigen woon-/werksituatie is uitgangspunt. Vragen kunnen gericht zijn op advies t.a.v. ondersteuning en verdeling van deze activiteiten, advies aan mantelzorgers en ondersteuning bij advies/ aanvraag van hulpmiddelen, woningaanpassingen en voorzieningen.

Fysio- en oedeemtherapie

Fysio- en Oedeemtherapie

Behandeling van kanker kan op verschillende manieren effect hebben op het menselijk lichaam. Operaties, chemokuren en bestralingen kunnen zorgen voor vermoeidheid, huidproblemen, zwelling, littekenweefsel, ontstekingen, conditievermindering  en bewegingsbeperkingen. De oncologie fysiotherapeut en oedeemtherapeut helpen u de kwaliteit van uw leven te behouden en/of te verbeteren in de herstelfase of palliatieve fase. Samen met u wordt een persoonlijk herstelprogramma op maat gemaakt.

Contactgegevens
Ingrid Laarman

Beatrijsgaarde 1, 7329 BK Apeldoorn
055-7851483
info@fysiotherapie-noordhuis.nl
www.fysiotherapie-noordhuis.nl

Leeuwisfysiogroep
Anneke de Joode          A. Joode
Corinne Marsman        C. Marsman
Peter Bakker                 P. Bakker
Eglantierlaan 11, 7329 AN Apeldoorn
’t Fort, Linie 101, 7325 DP Apeldoorn

Kelsey van Bentum

Jean Monnetpark, 7336 BA Apeldoorn
055 – 5341082

Huid- en oedeemtherapie

Huidtherapie en huidzorg

Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Een huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Specialisaties zijn o.a. oedeemtherapie, aanmeten van therapeutische elastisch kousen, wondverzorging, littekentherapie en lymftaping.

Contactgegevens
Esmeralda Koller, Gezondheidscentrum “SpoorZuid”
Arnhemseweg 2E, 7331 BK Apeldoorn

Anousca de Looij, Gezondheidszorgcentrum “Het Kristal”
Distelvlinderlaan 210 (Kamer R.022), 7223 XB Apeldoorn

http://www.focushuidzorg.nl
info@focushuidzorg.nl
055-2100103

Logopedie

Logopedie

De logopedist begeleidt u bij problemen met (het slikken van) eten en drinken  en communicatie. Samen met u bekijkt de logopedist wat uw wensen en behoeften zijn en op welke manier deze functies kunnen worden verbeterd of gecompenseerd. U leert bijvoorbeeld een andere houding aan te nemen tijdens het eten en drinken of u leert uw stem anders te gebruiken. Of u leert te communiceren met een communicatiehulpmiddel, zoals een iPad. Op verwijzing van de arts kan de logopedist u ook thuis behandelen.

Raadpleeg een logopediepraktijk in een ander deel van Apeldoorn.

Natuurgeneeskundige therapie / Massagetherapie

Natuurgeneeskundige therapie

De natuurgeneeskundige therapeut helpt bij het hervinden van uw lichamelijke kracht, wanneer u kampt met vermoeidheid en overbelasting. Door het geven van massages vermindert de stress en doet u nieuwe energie op. De oorzaak van klachten wordt aangepakt door middel van gesprekken, bewustwording en praktijkgerichte oefeningen. Waarmee u zelf actief kan bijdragen aan uw herstel.

Massagetherapie

De massagetherapeut geeft, binnen de beperkingen van de ziekte en de behandelingen, een optimale massage. Hierdoor raakt het lichaam niet verder uit balans, maar ontspant het juist. De massage kan in elke fase van de ziekte gegeven worden.

Contactgegevens

Eugenie Wijburg,massagetherapeute
Joubertweg 14,
6861 DN Oosterbeek
06-42170536
info@juistebalans.net
www.juistebalans.net

Oefentherapie Cesar / Mensendieck

Oefentherapie Cesar / Mensendieck

Oefentherapie richt zich op lichamelijke problemen op het gebied van lichaamshouding en de manier van bewegen of psychosomatische vragen op het gebied van angst, paniek, hyperventilatie en/of chronische pijn. U leert hoe u uw lichaam zo gunstig mogelijk kan belasten bij dagelijkse handelingen zodat uw minder of geen klachten ervaart, dit kan door het aanbieden van ademtherapie. Samen met u wordt gezocht hoe het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning verbeterd kan worden zodat er weer balans ontstaat.

Oefentherapie NCP

Een veel voorkomend verschijnsel bij de ziekte kanker is pijn. Het Netwerk Chronische Pijn heeft een behandelwijze ontwikkeld voor mensen met chronische pijn, waaronder pijn bij kanker. De behandeling richt zich op alle factoren van de pijn. De oorzaken, de gevolgen en hoe u er het beste mee kunt omgaan. De begeleiding kan worden ingezet tijdens de behandeling van kanker, na afloop van de behandeling of als genezing niet meer mogelijk is.

Contactgegevens
Gerie van de Vlekkert

Dok Zuid“,
1e Wormensweg 338, 7333 GZ Apeldoorn
Gezondheidscentrum “De Heeze“,
Graanhof 134, 7335 AG Apeldoorn
06-12218224

www.ademkracht.nl
info@ademkracht.nl

Contactgegevens
Eveline de Jong

Jean Monnetpark, 7336 BA Apeldoorn
055 – 5341082
evelinedejong.isokin@gmail.com
www.isokin.nl

Medische Voetzorg

Om de conditie van de kankerpatiënten zo optimaal mogelijk te houden is de medisch pedicure opgeleid om de voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen en mits de situatie het toelaat de voeten te verzorgen en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een Oncologie Voetverzorger kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Podologie

Een registerpodoloog en zorgschoenspecialist herkent en behandelt voet- en voetgerelateerde   houdingsklachten om klachten te verhelpen of te verminderen en (ernstige) complicaties te voorkomen. Er zal een uitgebreide anamnese afgenomen worden, zodat uw hulpvraag duidelijk wordt. Met moderne apparatuur worden er metingen en onderzoek gedaan o een goed beeld te krijgen van uw klachten.

Raadpleeg een  praktijk voor Medische Voetzorg of Podologie  in een ander deel van Apeldoorn.

Psychologische zorg

Het leven met een ziekte zoals kanker is een traumatische gebeurtenis op zich, voor uzelf en voor uw omgeving. Wat hiervoor (nog) nodig is en hoe dit vorm te geven staat centraal in het proces wat de psychologisch zorgverlener met de cliënt aangaat. Herstel en steun vinden voor trauma’s en kwetsuren, in het bijzonder binnen seksualiteit en zingevingsvragen zijn belangrijke aandachtsgebieden.

Contactgegevens
Mieke Koerts – Gestalttherapeut, psychosociaal- en relatietherapeut
Kooikersplaats 27, 7328 AX Apeldoorn
06-42413427
info@praktijkhartenhechtwerk.nl
www.hartenhechtwerk.nl

Thuiszorg

Buurtzorg

Binnen uw wijk wordt gewerkt met kleine teams bestaande uit wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden, die 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar zijn.
Er wordt zorg geboden in de vorm van verpleging, persoonlijke verzorging en welzijn voor de patiënt. Deze zorg wordt aan huis gegeven en afgestemd op uw behoeften.

Palliatieve, terminale zorg

Ongeveer de helft van alle mensen met kanker krijgt vroeg of laat te horen dat hij of zij niet meer zal genezen. De zorg richt zich in deze palliatieve fase vooral op het voorkomen en behandelen van klachten. Tevens is de zorg gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven.
Een hospice is een veilige plaats, waar mensen hun laatste levensfase kunnen beleven. Er wordt palliatieve zorg geboden in een rustige, huiselijke sfeer, omringd door persoonlijke aandacht.

Contactgegevens

Tel 0900-6906906
Bezoekadres Twentelaan 15, Almelo
info@buurtzorgnederland.com
www.apeldoorn.buurtzorg.net

Contactgegevens
 Palliatieve zorg

Trudy Willems & Berdine Koekoek

Albert Schweitzerlaan 31, 7334DZ Apeldoorn
0636581651
b.koekoek@gelre.nl
http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostveluwe/

Contactgegevens
 Palliatieve zorg

Hetty van der Veen

Regentesselaan 2B
7316 AC Apeldoorn
055-5295520
06-51601320 (altijd bereikbaar)

www.dekap.nl

Zorgwinkel en hulpmiddelen

Zorgwinkel en hulpmiddelen

Gespecialiseerd in het leveren en aanmeten van hulp-, zorg- en welzijnsmiddelen. Zoals bijvoorbeeld borstprotheses en lingerie, therapeutische, elastische kousen voor arm en been, en/of andere compressiemiddelen. U wordt op professionele wijze geholpen, u staat als klant centraal en uw wensen worden zo goed mogelijk uitgevoerd. Alle hulpmiddelen worden volgens de verwijzing van uw arts geleverd.

Contactgegevens
ProReva
Marianne Raaijmakers, Mammacare Adviseur en Compressiespecialist
Elma Koumans
Aanwezig:maandag t/m vrijdag

Arnhemseweg 34k
7331 BL Apeldoorn
055-5430900
www.proreva.nl